STARGATE UNIVERSE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ghid pentru incepatori

In jos

Ghid pentru incepatori Empty Ghid pentru incepatori

Mesaj  Iceer Mier Sept 02, 2009 9:33 pm

1.Ordinea constructiilor pe planeta.
De-abia ai inceput ogame-ul si planeta ta este complet goala.Ce faci?Mai departe iti prezint o ordine a constructiilor care a dat rezultate:
1.Uzina solara nivelul 1.
2.Mina de metal nivelul 1.
3.Mina de metal nivelul 2.
4.Uzina solara nivelul 2.
5.Mina de metal nivelul 3.
6.Mina de metal nivelul 4
7.Uzina solara nivelul 3.
8.Mina de cristal nivelul 1.
9.Mina de metal nivelul 5.
si asa mai departe…
Motivul pentru care ne concentram pe minele de metal este faptul ca avem nevoie de mari cantitati de metal in faza de inceput al jocului.Nu vei avea nevoie la inceput de prea mult cristal sau deuteriu asa ca mergi la sigur si cresteti productia de metal cat mai repede pana cand mina de metal ajunge la nivelul 7 sau 8.De atunci poti sa-ti maresti si mina de cristal la un nivel mai mare.

2.Dezvoltarea.
Incearca sa cercetezi tot ce iti trebuie pentru a construi nave de colonizare si cerceta astrofizica cat mai repede.Dupa ce iti construiesti prima nava de colonizare incearca sa colonizezi o planeta cu peste 200 de campuri, daca planeta colonizata este mica, o poti distruge si recoloniza acelasi loc dupa 48h.

Dupa ce ti-ai fondat colonia dezvolt-o la fel ca principala dupa modelul de la “1.Ordinea constructiilor pe planeta”.Incearca sa colonizezi mai departe cel putin inca 6-7 planete,dar tine o ultima posibilitate de colonizare rezerva ,pentru ca vei avea nevoie de ea ca o baza mobila pentru flota ta in late-game.Pentru jucatorii care au ca scop principal atacul celorlalti jucatori este recomandat sa aibe 2 colonii mobile,astfel flota va avea o mai mare mobilitate.
Coloniile iti vor creste masiv productia de resurse daca sunt dezvoltate corect-si cu productia de resurse iti vor creste si punctele.Mai tarziu poti trimite productia zilnica a coloniilor tale pe principal pentru a le transforma acolo in nave,cercetari, aparare sau cladiri.

3.Atacul in faza de inceput a jocului(early-game).
Incearca sa ataci!Este unul dintre aspectele centrale ale jocului.Atacand iti poti mari cresterea si de asemenea te asiguri ca vecinii tai nu se vor dezvolta mai repede ca tine!Inainte sa ataci o planeta asigurate ca ai spionat-o mai intai-trimite destule probe de spionaj incat sa fii capabil sa-I vezi cercetarile.
Informatia oferita de catre spioni
Sistemul este putin complicat, dar voi incerca sa va explic:
Cu cat este mai mare nivelul tehnologiei de spionaj a inamicului, cu atat mai multe probe de spionaj sunt necesare.
[ ( Nivelul tehnologiei inampicului - Nivelul tehnologiei tale)² ] De exemplu (10-7)² = 3² = 9 (este nevoie de 9 probe in plus pentru a completa diferenta de 3 nivele)
Acum formulele:

Numarul de probe pentru a vedea X informatii
X + (Y* (tehnologia ta de spionaj - cea a oponentului))^2
La tehnologii egale Y=0
Tehnologia ta > Tehnologia oponentului Y=1
Tehnologia ta < Tehnologia oponentului Y=-1

X= 2 Pentru resurse si nave
X= 3 Pentru resurse, nave si aparare
X= 5 Pentru resurse, nave, aparare si cladiri
X= 7 Pentru resurse, nave, aparare, cladiri si tehnologii

Resursele le vezi si cu o singura proba indiferent de tehnologii


Numarul de probe care trebuie trimise in plus pentru a completa diferenta de tehnologii


* Diferenta -3 : 1 proba
* Diferenta-2 : 3 probe
* Diferenta-1 : 6 probe
* Diferenta0 : 7 probe
* Diferenta+1 : 8 probe
* Diferenta+2 : 11 probe
* Diferenta+3 : 15 probe

Cu cat dezvolti tehnologia cu atat mai multe informatii poti afla despre flotele adverse care se apropie spre planeta ta:
*Nivelul 2 : Arata numarul navelor
*Nivelul 4 : Arata numarul navelor si tipul lor
*Nivelul 8 : Arata numarul fiecarui tip de nave.

Nota: Daca proba este distrusa de catre adversar tot primesti un raport.

Daca ii poti vedea doar resursele,ai grija:ai gasit un jucator care probabil e mai puternic ca tine si care s-ar putea razbuna daca il ataci.Cantitatea de energie afisata in raportul de spionaj este un indicator bun al puterii adversarului:cu cat e mai mare energia cu atat mai mari sunt nivelurile minelor sale si desigur cu atat mai mare e productia lor de resurse.Daca trimiti mai multe probe,ii poti vedea flota sau apararea.Trimite o flota capabila sa transporte resursele furate dar aminteste-ti ca poti lua maximum jumatate din resursele existente pe planeta.Transportoarele sunt folositoare pentru ca micutele tale nave de atac nu au destul spatiu pentru transportul resurselor.
Asigurate ca trimiti in lupta o flota capabila sa distruga toate navele si toata apararea existente pe planeta vizata.Daca si un singur lansator de rachete ramane in picioare nu vei captura nici o resursa.

Analiza asupra puterii atacului

Daca ai avut succes in atacarea acelei planete spioneaz-o in fiecare zi si cand sunt destule resurse pe planeta care merita sa fie luate atac-o din nou.Poate ca nu vei lua aceeasi cantitate de resurse ca cea de data trecuta,dar daca ataci mai multe planete vei avea o sursa stabila de resurse extra si implicit de puncte.Aceasta metoda de atac se numeste “farming”-te asiguri ca o parte a productiei de resurse a celorlalti jucatori iti este adaugata tie prin atac.
Si daca gasesti destule planete pe care sa le farmezi e ca si cum ai avea mai multe colonii ca ceilalti jucatori.De asemenea asigurate ca ataci o planeta o singura data pe zi(nu uita sa spionezi inainte de a ataca),astfel si celalalt jucator va avea ocazia de a juca si el.Si desigur ca nu ai nevoie ca ceilalti jucatori sa paraseasca jocul din cauza atacurilor tale-mai putini jucatori inseamna mai putine ferme pentru tine care inseamna mai putine puncte extra din atacuri.
Un jucator poate ataca o planeta a altui jucator maximum de 6 ori intr-un interval de 24 de ore.


4.Atacul in faza intermediara a jocului(mid-game).
Acum este timpul in care degusti savoarea adevaratelor atacuri.Cei mai multi jucatori nu farmeaza
pentru ca de cele mai multe ori resursele stocate pe planete sunt foarte mici si e nevoie de un numar foarte mare de atacuri pentru a aduna o cantitate multumitoare de resurse.Deci ei se concentreaza pe flotele celorlalti pe care incearca sa le distruga.Astfel vei obtine 30% din valoarea flotei distruse in resurse plutitoare in orbita planetei pe care ai atacat-o.Deci construieste destule reciclatoare si o flota puternica si porneste la vanatoare.In special crucisatoarele sunt foarte folositoare asa ca construieste cat mai multe asemenea nave cat mai repede.Un raport de urmat intre recuri si nave de razboi este cel de 1 reciclator pt 1 nava de razboi sau 2 reciclatoare la 5 crucisatoare,astfel vei putea colecta tot debrisul pe care il produce flota ta atunci cand distruge o alta flota.NIvele inalte la cercetarile la scut armura si arme sunt de asemenea folositoare.

Cum sa ataci flota altui jucator:
Mai inainte de toate-SPIONAJ.Incearca sa gasesti alte flote.Cei mai multi dintre jucatorii neexperimentati isi tin flota pe planeta principal,deci daca cauti o flota buna de reciclat cauta-le mai intai planeta principal pe care o gasesti dand click pe butonul din galaxie “Trimite mesaj” sau direct din statistici la fel dand click pe butonul “Trimite mesaj”.
Spioneaza acele coordonate si daca esti norocos o sa gasesti o flota pe care o poti distruge si recicla. Daca nu se afla nimic acolo nu te descuraja ci continua sa spionezi aceasta planeta din nou si in zilele urmatoare-poate flota lui sau a ei a fost doar intr-o scurta excursie spre alte planete.

5.Atacul in faza finala a jocului(late-game)-phalanx.
In late-game te vei confrunta cu cateva probleme:mai intai nu vor mai fi prea multe flote de reciclat in jurul planetei tale principale mai ales daca ai fost foarte silitor in a le distruge.Sau acele flote sunt in FS. Si acum este momentul cand phalanxul intra in scena si se dovedeste foarte folositor.Problema:poti construe phalanxul doar pe o luna.Si sa obtii o luna poate fi foarte dificil:o luna este creata doar atunci cand o flota este distrusa in orbita unei planete.
Deci pentru a obtine o luna exista 3 posibilitati:
1.cineva iti distruge flota.
2.cineva te-a atacat dar tu i-ai distrus flota(ninja).
3.ai platit pe cineva care sa te atace cu o flota cu scopul de a obtine o luna.

Cum fac sa o am si cum o upgradez

Pentru fiecare 100.000 de resurse care plutesc in orbita unei planete,este o sansa de 1% de creare a unei luni.Dar sansa maxima este de 20%,indiferent cat debris pluteste in spatiu dupa o batalie.
Cea de-a doua posibilitate e cea mai favorabila dar din pacate cea mai rara.
Odata ce obtii luna transporta resurse spre aceasta si incepe sa construiesti o baza lunara pentru a crea spatiu pentru phalanx.Formula pentru raza phalanxului este urmatoarea: x * sisteme-1 sistem unde x reprezinta nivelul phalanxului.
Cand ai luna facuta si phalanxul construit incearca sa scanezi alte planete cu el-fiecare scan te costa 5000 deuteriu,deci trimite destul deuterium pe luna din timp.Scanarea phalanx indica alte flote care vin sau pleaca de la planeta scanata impreuna cu timpul care a trecut.Noteazati timpul si puterea flotei precum si apararea de pe planeta si dupa calculeaza timpul de zbor al propriei flote.
Exemplu:Scanarea indica faptul ca flota inamica are nevoie de 4 ore si 34 de min pentru a ajunge la acea planeta.Pentru a aduna resursele care vor rezulta din urma bataliei ai nevoie de reciclatoare. Reciclatoarele au nevoie de un timp mai indelungat decat flota pentru a ajunge la acea planeta.In exemplul nostru au nevoie de 3 ore si 50 de minute deci mai asteapta inca 45 de minute si dupa lanseaza-le pentru a aduna debrisul.Daca aceasta optiune nu este valabila trimite o proba spre acea planeta cu misiunea de Atac.Dupa impactul sau optiunea de recoltare ar trebuie sa devina valabila. Facand acest lucru te asiguri ca nimeni altcineva nu se va bucura de resursele pentru care te lupti.
Inapoi la exemplul nostru flota ta are nevoie de 1 ora si 10 minute pentru a ajunge la planeta vizata.Deci asteapta 3 ore si 30 de minute sau chiar mai mult inainte sa-ti trimiti flota astfel incat sa soseasca cat mai aproape de flota phalanxata.Jucatorii buni scot timpi de 3 secunde sau chiar mai putin astfel incat aparatorului ii este imposibil sa-si salveze flota chiar daca este online.

6.Atacul in late-game-flota mobila.
Cand nu exista mai nimic de reciclat in apropierea planetei tale si nu vrei sa lucrezi cu o luna si phalanx sau este simplu prea scump ,colonia ta mobila va deveni din ce in ce mai importanta.Deci este timpul sa colonizezi intr-o noua galaxie sau in sisteme indepartate:in special acele sisteme sau galaxii pline cu planete de farm sau cu flote de reciclat.Asigurate ca noua ta colonie nu se afla in raza vreunui phalanx-sau ca esti destul de puternic sa-I distrugi flota proprietarului phalanxului.Colonizeaza o planeta intr-un sistem cu destui vecini-evita sistemele care sunt apropiate de alti membri ai aliantei tale astfel incat sa nu imparti cu ei zona de raid.Mai intai doar colonizeaza o planeta-nu ai nevoie sa construiesti vreo cladire pe ea-mai tarziu o vei distruge in orice caz.
Apoi asteapta cateva zile.Nu-ti muta flota acolo prea repede.Asteapta sa vezi cine iti spioneaza noua colonie si spioneaza inapoi.Facand acest lucru obtii informatii despre cine farmeaza prin zona-daca nu este un pericol pentru tine ignoral.Mai tarziu i-ai putea distruge flota ca razbunare ca a indraznit sa te scaneze.Dar daca esti deja unul dintre cei mai buni jucatori din univers si in top25 -nu astepta!Mutati flota in zona si distruge pe oricine poti inainte sa paraseasca zona.Ceilalti raideri is vor da seama repede ca cineva a venit in zona pentru a le distruge flotele.

Daca nu esti unul dintre cei mai mari jucatori din univers,mai intai asteapta si apoi trimiteti flota in zona. Ia destul deuterium(care este extrem de important) si destule transportoare cu tine si nu-ti uita reciclatoarele si probele pentru ca isi vor face treaba in curand.Transportoare pentru a-ti lua resursele acasa,deuterium pentru ca nu vei putea obtine destul din raid pentru a-ti putea mentine flota mobila.
Ataca in zona asa cum ai facut si in apropierea planetei tale:spionaj si farm.Momente prielnice pentru atac sunt dupa ora 3 noaptea pentru ca sansa ca un jucator pe care tu il ataci sa intre online si sa-si salveze flota si resursele inainte ca flota sa ajunga la el este foarte mica.
Dupa o saptamana intoarcete la planeta ta principala si colonizeaza o noua planeta intr-un alt sistem indepartat.Daca dispui de 2 colonii lasate ca rezerva poti avea 2 astfel de colonii mobile in acelasi timp-mutati flota de pe una pe cealalta iar cand ai nevoie sterge una dintre ele si colonizeaza una noua.

Iceer

Mesaje : 5
Data de inscriere : 01/09/2009
Varsta : 30
Localizare : Hunedoara

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum